Breaking
Loading...

Find us on Facebook

Home » » Dünya ÇARŞI İçin Ayakta !

Dünya ÇARŞI İçin Ayakta !

ÇARŞI'nın duruşması öncesi 6 ülkede eylem yapılacak


Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu, toplam 35 kişinin yargılandığı Gezi protestolarına ilişkin davanın 16 Aralık 2014 Salı günü yapılacak duruşması öncesi dünyanın dört bir yanında gösteriler düzenlenecek.


Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu Çarşı’ya destek için 6 ülkede eylem yapılacak.
Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu, toplam 35 kişinin yargılandığı Gezi protestolarına ilişkin davanın 16 Aralık 2014 Salı günü yapılacak duruşması öncesi dünyanın dört bir yanında gösteriler düzenlenecek.
Çarşı’ya destek grubu Türkiye ayağı tarafından yapılan basın açıklamasında“14 Aralık 2014 tarihinde Türkiye (İstanbul, Edirne, Samsun), Almanya (Berlin, Köln), Fransa (Paris), İngiltere (Londra), Amerika (Los Angeles, Seattle, Washington DC, Houston, New York City), Filipinler (Manila) ve Kanada’da (Montreal) ÇARŞI’ya destek yürüyüşleri ve etkinlikleri düzenleyecektir” denildi.
‘ÇARŞI BİR RUHTUR YARGILANAMAZ’
Bu protestolarla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Türkiye'nin içinde bulunduğu insan hakları ihlallerine ve adaletsizliğe karşı sessiz kalmadığını göstereceklerini belirten Çarşı’ya destek grubu açıklamasında şunları ifade etti:
“Vatanına hizmette sınır tanımayan, büyük özverilerle, ayrım yapmaksızın herkesin yardımına koşan ÇARŞI da, Gezi hareketinde yer almasından dolayı, pek çok diğer fedakar vatansever gibi, baskıya, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, ve haksızlığa maruz kalmıştır. 16 Aralık 2014 tarihinde yapılacak duruşmada aralarında Beşiktaş taraftar grubu ÇARŞI üyelerinin de bulunduğu 35 kişi, ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs’ suçunu işledikleri iddiasıyla ve ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanacaktır. Türkiye’miz çağdaş, demokratik, özgür, laik ve huzurlu bir ülkeye dönüşene, bu baskı rejiminden kurtulana dek ÇARŞI ve benzeri kişi ve gruplara destek vermeye ve adalet sisteminin yeniden işlemesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. ÇARŞI bir ruhtur, yargılanamaz.


YazıKaynak : Odatv
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Odd Themes - All Rights Reserved